Conopidă cu pesmet si ceapa verde

Printeaza

Conopidă cu pesmet si ceapa verde din: conopida, cartofi, margarina, pesmet, frunze de telina, ceapa verde, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Conopidă cu pesmet si ceapa verde

  • 1 kg conopida
  • 2 cartofi
  • 100 g margarina
  • 75 g pesmet
  • frunze de telina
  • ceapa verde
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi în apă cu sare cartofii în coajă. Când sunt gata, îi cureţi de coajă şi îi tai felii groase pe lungime.

Separat, desfaci conopida în bucheţele şi le fierbi 10 rjiinute în apă cu sare şi zeamă de lămâie.

Scurgi bucheţelele de conopidă de apa în care au fiert, apoi le aşezi într-o formă termoizolantă.

Adaugi feliile de cartofi, condimentezi cu sare şi piper. Stropeşti pe deasupra cu margarină topită, apoi presari pesmetul.

Introduci forma la cuptor pentru 20 de minute.

Serveşti preparatul cald, garnisit cu ceapă verde şi frunze de telină tocate fin.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele de conopida in pesmet

Chiftele de conopida in pesmet

Chiftele de conopida in pesmet din: conopida, oua, faina, pesmet, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 4 linguri de făină 1 lingură de pesmet 1 căţel de usturoi sare piper ulei de prăjit   Mod de preparare: Curăţă conopida de frunze, scoate buchetele de pe cotor, spală-le şi pune-le la fiert în apă […]

 

Conopida pane

Conopida cu pesmet (varianta)

Conopida cu pesmet din: conopida, pesmet, unt, sare. Ingrediente: 2 conopide un pahar umplut cu pesmet de trei sferturi 4 linguri unt sare   Mod de preparare: Conopida spălată se desface în bucăţele mai mari, care se fierb bine, în apă clocotită cu sare, într-un vas acoperit. Se scurge de apă şi se aşează într-o […]

 

Conopida cu pesmet si oua

Conopida cu pesmet si oua

Conopida cu pesmet si oua din: conopida, pesmet, unt, oua, patrunjel verde, cascaval, sos alb sau smantana. Ingrediente: o conopidă 2 linguri pesmet 2 linguri unt 2 ouă pătrunjel verde 200 g caşcaval ras sos alb ori smântână (facultativ)   Mod de preparare: Conopida se fierbe în apă clocotită cu puţină sare. Se scoate într-o […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.