Conopida picanta cu hasmatuchi
PrinteazaConopida picanta cu hasmatuchi din: conopida, sare, ardei gras, salote, usturoi, ghimbir, condimente garam masala, rosii, boia iute, ulei de unt, iaurt, creme double, seminte de pui, hasmatuchi.
Ingrediente:
- 1 conopidă mare
- sare
- câte 2 ardei graşi verzi, galbeni şi roşii
- 4 şalote
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
- 2 linguri de mix de condimente garam maşala
- 4 linguri de roşii pasate
- 1 lingură de boia iute
- 4 linguri de ulei de unt
- 100 g iaurt natural
- 4 linguri de creme double
- 6 linguri de seminţe de pin
- hasmaţuchi pentru ornat
Mod de preparare:
Conopida se curăţă, se spală, se desface în bucheţele şi se opăreşte timp de 5 minute în apă cu puţină sare.
La final, se lasă bine la scurs.
Ardeii se spală, se curăţă de cotor şi se tăie pe lung. Se îndepărtează seminţele, iar pulpa se taie cuburi.
Şalotele şi usturoiul se cojesc şi se toacă mărunt. Toate ingredientele (cu excepţia bucheţelelor de conopidă) se pun într-un castron şi se amestecă cu ghimbirul, mixul garam maşala, pasta de roşii şi boiaua.
Se încinge uleiul de unt într-o tigaie, în care se sotează apoi timp de circa 6 minute amestecul de la punctul anterior. S
e adaugă bucheţelele de conopidă şi se mai ţine totul pe foc încă 3 minute. La final, se încorporează iaurtul şi creme double.
Seminţele de pin se rumenesc într-o tigaie fără grăsime, apoi se presară peste compoziţia din tigaie.
Conopida picantă se serveşte ornată cu hasmaţuchi.
Conopida picanta cu hasmatuchi
Pofta buna!