Conopida picanta
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de conopida picanta din: ghimbir, ulei vegetal, fulgi de ardie iute, seminte de chimion, curcuma, conopida si coriandru.
- 6 linguri de ulei vegetal
- 1 bucata mare de ghimbir, tocata fin
- 2 linguri fulgi de ardei iute
- 2 linguri seminte de chimion
- 2 lingurite de curcuma
- 1,25 kg de conopida
- 1 legatura mica de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare sau într-un wok cu capac, apoi se adaugă ghimbirul şi condimentele. Se învârte totul câteva secunde, până ce condimentele îşi eliberează aromele.
Se scade focul, apoi se adaugă conopida, sare şi piper, apoi se amestecă.
Se pune capacul şi se lasă pe foc 10 minute sau până s-a înmuiat, amestecând din când în câjid. Se presară coriandrul înainte de a servi.
Conopida picanta
Pofta buna!