Conopida rumenita cu sos de rosii
PrinteazaConopida rumenita cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, morcov, ciuperci, sos de rosii, costita, conopida, spanac, cascaval.
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri ceapă tocată
- 1 morcov, tocat
- 250 g ciuperci, tocate
- 400 ml sos gros de roşii
- 1 lingură sos Worcestershire
- 8 felii de costiţă, tăiată
- 4 buchete mari de conopidă
- 80 g spanac fraged
- 75 g caşcaval răzuit sau parmezan
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Incinge uleiul şi şotează ceapa, morcovul şi ciupercile 10 minute. Adaugă sosul de roşii şi sosul picant şi fierbe 10 min.
Dă conopida la microunde 5 min până când se înmoaie. Intre timp, dă la grill costiţa până când devine crocantă şi apoi lasă sâ se scurgă pe hârtie absorbantă.
Intr-un vas rezistent la cuptor aşază spanacul apoi aşază conopida desfăcută bucheţele şi toarnă deasupra sosul de roşii. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 10 min.
Presară deasupra costiţa şi brânza şi dă din nou la cuptor 5 minute pentru ca brânza să se topească.
Conopida rumenita cu sos de rosii
Pofta buna!