Conopida saseasca la cuptor
PrinteazaConopida saseasca la cuptor din: conopida, pastrama de pui, cascaval, smantana, ceapa, oua, ulei, usturoi, sare, piper.
- 400 g conopidă
- 200 g pastramă de pui
- 100gcaşcaval ras
- 100 g smântână
- 100 g ceapă
- 2 ouă
- 30 ml ulei
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Conopida (curăţată de frunze) o rupi în bucheţele, o speli bine, după care o pui la fiert în apă rece cu puţină sare, iar când este fiartă pe jumătate, o scurgi de apă.
Ceapa şi usturoiul curăţate le speli, le toci mărunt, apoi le căleşti într-o tigaie cu ulei încins. Pastrama de pui o tai julien, după care o pui la călit peste ceapă şi usturoi, condimentezi cu piper alb, iar când este gata, scoţi pastrama cu ceapa într-o farfurie.
Intr-un vas termorezistent pui bucheţelele de conopidă, deasupra aşezi pastrama cu ceapa şi acoperi cu smântână amestectă cu ouăle. Deasupra smântânii presari caşcaval ras, apoi introduci vasul în cuptor, pentru 15 minute, la 180°C.
Pofta buna!