Conopida saseasca la cuptor

Printeaza

Conopida saseasca la cuptor din: conopida, pastrama de pui, cascaval, smantana, ceapa, oua, ulei, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Conopida saseasca la cuptor

  • 400 g conopidă
  • 200 g pastramă de pui
  • 100gcaşcaval ras
  • 100 g smântână
  • 100 g ceapă
  • 2 ouă
  • 30 ml ulei
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Conopida (curăţată de frunze) o rupi în bucheţele, o speli bine, după care o pui la fiert în apă rece cu puţină sare, iar când este fiartă pe jumătate, o scurgi de apă.

Ceapa şi usturoiul curăţate le speli, le toci mărunt, apoi le căleşti într-o tigaie cu ulei încins. Pastrama de pui o tai julien, după care o pui la călit peste ceapă şi usturoi, con­dimentezi cu piper alb, iar când este gata, scoţi pastrama cu ceapa într-o farfurie.

Intr-un vas termorezistent pui bucheţelele de cono­pidă, deasupra aşezi pastrama cu ceapa şi acoperi cu smântână amestectă cu ouăle. Deasupra smântânii presari caşcaval ras, apoi introduci vasul în cuptor, pentru 15 minute, la 180°C.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.