Conopida cu smantana si branza

Printeaza

Conopida cu smantana si branza din: conopida, smantana, crema de branza, marar verde, ulei de masline, oua, parmezan, unt, pesmet, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 conopida mare
  • 3 linguri cu smantana
  • 150 g crema de branza
  • 1 lingura cu marar verde tocat
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 4 oua
  • 100 g parmezan ras
  • unt
  • pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune conopida la fiert în apă clocotită cu sare. Lasă vreo şapte minute, scoate-o într-o strecurătoare.

Când s-a scurs şi s-a răcorit, desfă-o în bucheţele, toarnă o lingură cu ulei de măsline şi amestecă.

Bate ouăle cu smântână, brânza şi parmezanul, adaugă şi bucheţelele de conopidă, sare şi piper după gust, mărarul tocat.

Amestecă uşor pentru omogenizare, apoi toarnă totul într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Presară puţin pesmet şi dă la cuptor vreo 25-30 de minute, până ce se rumeneşte.

poate servi caldă, dar şi rece.

 

Conopida cu smantana si branza

Conopida cu smantana si branza

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.