Conopida cu sos la air fryer
PrinteazaConopida cu sos la air fryer din: conopda, paprika afumata, chimion, pudra de usturoi, faina, lapte, sos iute, ulei de masline, miere.
Air fryer-ul este un aparat electrocasnic popular, conceput pentru a găti alimente într-un mod mai sănătos și mai puțin gras în comparație cu metodele tradiționale de prăjire, cum ar fi folosirea uleiului într-o tigaie adâncă.
Air fryer-ul vă permite să gătiți alimente crocante cu un conținut redus de grăsimi. Folosirea minimă sau chiar absența uleiului reduce aportul caloric și conținutul de grăsimi, comparativ cu prăjirea tradițională.
Air fryer-ul poate fi folosit pentru a prepara o varietate largă de alimente, precum cartofi prăjiți, carne, pește, legume, aperitive, produse de patiserie și chiar deserturi. Poți găti practic orice aliment care este potrivit pentru prăjire.
Timp de preparare: 10 minute, Timp de gatire: 24-49 minute, 2-4 portii
Savurati conopida la air fryer ca fel principal sau garnitura.
- Fara ou
- Grasimi putine
- Putin zahar
- Vegetarian
Ingrediente:
- 1 lingura paprika afumata
- 1 lingura chimion
- 1/2 lingura pudra de usturoi
- 50gr faina
- 200ml lapte amestecat cu unt
- 1 conopida, rupta buchetele
- 100gr sos iute
- 1 lingura ulei masline
- 1 lingura miere sau sirop de artar
Mod de preparare:
Combinati condimentele si incorporati conopida. Amestecati sa se omogenizeze.
Asezati in air fryer si gatiti la 200C timp de 18-20 de minute, intorcand la jumatatea timpului.
Intre timp combinati sosul iute, uleiul si mierea intr-un bol.
Incorporati conopida gatita si mai gatiti 6-9 minute. Serviti calda.
Cel mai probabil va trebui sa lucrati in loturi, nu veti putea sa faceti toata conopida odata.
Conopida cu sos la air fryer
Kcal per servire:
- 188gr grasimi din care 5gr saturate
- 1gr carbohidrati
- 24gr zahar
- 11gr fibre
- 5gr proteina
- 1.07gr sare
Pofta buna!