Conopida cu sos de branza

Printeaza

Conopida cu sos de branza din: conopida, unt, faina, lapte, cascaval, branza, parmezan, boia, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie, desfăcută în bucheţele (cca 3 căni)
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 1 cană lapte
  • 1/4 cană caşcaval ras
  • 2 linguri brânză de vaci
  • 2 linguriţe parmezan
  • 1 linguriţă boia iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Conopida cu sos de branza:

Fierbeţi conopida la abur. Topiţi untul într-o tigaie mică, la foc mediu.

Adăugaţi făina şi amestecaţi bine cu lingura de lemn, ca pentru ciulama.

Adăugaţi laptele cald, amestecaţi mereu, energic, şi fierbeţi la foc iute până capătă consistenţă.

Adăugaţi brânzeturile, amestecaţi şi lăsaţi pe foc până încep să se topească, cca 3 min (adăugaţi un pic de lichid dacă sosul este prea gros). Adăugaţi boiaua, piperul şi sarea.

Turnaţi peste conopida fierbinte şi serviţi imediat.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.