Crochete de conopida cu parmezan din: conopida, ceapa, usturoi, oua, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă 1 ceapă galbenă tocată 2-3 căţei de usturoi 3 ouă 100 g parmezan ras 1/2 cană pesmet sare de Himalaya piper negru câte 1 linguriţă oregano şi busuioc uscat Mod de preparare: Se desprind bucheţelele de conopidă; se […]
Conopida cu sos de parmezan si smantana
PrinteazaConopida cu sos de parmezan si smantana din: conopida, unt, faina, smantana, branza parmezan, sare, piper, nucsoara
Ingrediente:
- 2 conopide medii
- 60 g unt
- 45 g făină pentru prăjituri
- 500 ml smântână
- 100 g brânză parmezan, rasă fin
- sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 5 g nucşoară
Mod de preparare:
Fierbe apă într-o oală. Adaugă conopida bucheţele şi lasă-le la fiert timp de 5 minute sau până se înmoaie.
Pune untul într-o oală de dimensiune medie şi lasă-l să se topească la temperatură ridicată.
Adaugă faina şi amestecă cu un tel până se încorporează.
Adaugă toată smântână şi amestecă până când se dizolvă toate co-coloaşele.
Lasă sosul pe foc până se reduce la jumătate.
Amestecă din când în când pentru a nu se arde.
la oala de pe foc şi adaugă parmezanul. Amestecă până obţii o compoziţie fină şi condimentează bine cu sare şi piper.
Pune conopida pe o farfurie. Adaugă sos deasupra şi presară nucşoara. Se serveşte caldă.
Conopida cu sos de parmezan si smantana
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Conopida gratina cu parmezan si pesmet
Conopida gratina cu parmezan si pesmet din: conopidă, oua, smantana, parmezan sau caşcaval, unt, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 1 conopidă de circa 700 g 2 ouă 100 ml smântână 150 g parmezan sau caşcaval 20 g unt 1 lingură pesmet sare piper Mod de preparare: Speli conopida în mai multe ape, o desfaci în bucheţele şi o […]
Pofta buna!