Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel

Printeaza

Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel din: conopida, carne tocata, ceapa, ulei, oua, pesmet, patrunjel verde, smântână, sare, piper, cascaval,

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare (de 1-1 1/2 kg)
  • 500 g carne tocată
  • 2 cepe de dimensi­uni medii
  • 2 linguri ulei
  • 3 ouă
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 50 g caşcaval

Mod de preparare:

Speli conopida şi o fierbi până când buchetele au consistenţa „al dente”. O scurgi şi o laşi să se răcească, timp în care pregăteşti umplutura. Cureţi ceapa şi o toci mărunt.

Inăbuşi ceapa 2-3 minute, în ulei, apoi adaugi carnea tocată şi puţină apă şi înăbuşi ingredientele împreună, până când scad. Iei vasul de pe foc, laşi să se mai răcească umplutu­ra, după care încorporezi un ou bătut, pesmetul, sare şi piper după gust şi pătrun­jelul fin tocat.

Cu acest amestec umpli golurile dintre buchetele de conopidă, depărtân- du-le puţin până când se creează un spaţiu prin care să pătrundă linguriţa. Aşezi conopida într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Baţi ouăle rămase împreu­nă cu smântână şi le torni deasupra.

Introduci tava în cupto­rul preîncălzit la foc mediu, pentru 20-30 de minute. Când se rumeneşte, pre­sari caşcavalul ras şi con­tinui coacerea pentru 10 minute.

Conopida umpluta cu carne tocata si patrunjel

Conopida_umpluta_cu_carne_tocata_si_patrunjel

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.