Conopida umpluta cu jambon
PrinteazaConopida umpluta cu jambon din: conopida, sare, paine, jambon, cascaval, patrunjel, oua, boia, ulei, vin.
- 2 conopide mici, cu cotoarele crestate în cruce
- 1 1/2 linguriţe sare
- 8 felii de pâine toast
- 150 g jambon tăiat cubuleţe
- 200 g caşcaval ras
- 1 legătură pătrunjel
- 4 ouă
- 1/2 boia
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb
Mod de preparare:
Se spală bine conopidele şi se scurg.
Se pregăteşte umplutura: se frământă feliile de pâine înmuiate în puţină apă cu jambon, pătrunjel tocat şi ouă; se adaugă miezul de conopidă, caşcaval ras, sare şi piper.
Se introduce umplutura în spaţiile dintre bucheţele. Se întoarce şi se completează golurile. Se aşază într-un vas termorezistent, se adaugă 100 ml vin alb, 4-5 linguri ulei de măsline şi se pune la cuptor.
Se lasă până se rumeneşte puţin.
Pofta buna!