Conopida umpluta cu jambon

Printeaza

Conopida umpluta cu jambon din: conopida, sare, paine, jambon, cascaval, patrunjel, oua, boia, ulei, vin.

Ingrediente:

  • 2 conopide mici, cu cotoarele crestate în cruce
  • 1 1/2 linguriţe sare
  • 8 felii de pâine toast
  • 150 g jambon tăiat cubuleţe
  • 200 g caşcaval ras
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 ouă
  • 1/2 boia
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se spală bine conopidele şi se scurg.

Se pregăteşte umplutura: se frământă feliile de pâine înmuiate în puţină apă cu jambon, pătrunjel tocat şi ouă; se adaugă miezul de conopidă, caşcaval ras, sare şi piper.

Se introduce umplutura în spaţiile dintre bucheţele. Se întoarce şi se completează golurile. Se aşază într-un vas termorezistent, se adaugă 100 ml vin alb, 4-5 linguri ulei de măsline şi se pune la cuptor.

Se lasă până se rumeneşte puţin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.