Conopida umpluta
PrinteazaO reteta gustoasa de conopida umpluta din: conopida, carne de porc tocata, orez, ceapa, ulei, smantana, faina, paprika, piper si sare.
Ingrediente:
- 2 kg conopidă
- 700 g carne de porc tocată
- 100 g orez
- 300 g ceapă
- 250 ml ulei
- 250 g smântână
- 100 g faină
- paprika
- piper şi sare, după gust
Mod de preparare:
Se alege conopida cu inflorescenţe mai rare şi se opăreşte cu apă sărată. Carnea tocată de porc se amestecă cu orezul, paprika, sarea, piperul şi ccapa călită, stinsă cu puţină apă. Se aşează conopida cu partea dc cotor în sus şi compoziţia de carne se introduce printre inflorescenţe.
Se aşează cu grijă într-o cratiţă, cu partea umplută în jos. Se toarnă apă, atât cât s-o acopere complet, şi sc sărează după gust. Sc fierbe, la foc potrivit, în vasul acoperit cu un capac, până ce zeama scade la jumătate din volum. Se face separat un sos alb din faină călită în ulei şi se stinge cu apă. Sc toarnă peste conopida din vas şi se lasă pc foc până mai dă într-un clocot.
Poftă bună!