Conopida cu usturoi si curry

Printeaza

Conopida cu usturoi si curry din: ulei, ceapa, usturoi, pasta de curry, linte rosie, supa de legume, bulion, conopida, coriandru verde, iaurt, lipii.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de curry
  • 200 g linte rosie
  • 750 ml supa de legume
  • 2 linguri bulion
  • 500 g conopida
  • 1 legatura coriandru verde
  • iaurt si lipii pentru servire

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă. Se despart bucheţelele de conopidă.

Se încinge uleiul într-o tigaie cu fund gros. Se adaugă ceapa, usturoiul şi pasta de curry şi se prăjesc cca 4 min. amestecând continuu.

Se aşază lintea în vas şi se amestecă bine. Se toarnă supă şi se înglobează bulionul.

Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale timp de cca 15 min.

Se adaugă aconopida şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale încă cca 15 min.

Se adaugă în vas coriandrul verde curăţat şi tocat şi se serveşte cu iaurt şi lipie.

 

Conopida cu usturoi si curry

Conopida_cu_usturoi_si_curry

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.