Conopida cu usturoi si curry
PrinteazaConopida cu usturoi si curry din: ulei, ceapa, usturoi, pasta de curry, linte rosie, supa de legume, bulion, conopida, coriandru verde, iaurt, lipii.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de curry
- 200 g linte rosie
- 750 ml supa de legume
- 2 linguri bulion
- 500 g conopida
- 1 legatura coriandru verde
- iaurt si lipii pentru servire
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă. Se despart bucheţelele de conopidă.
Se încinge uleiul într-o tigaie cu fund gros. Se adaugă ceapa, usturoiul şi pasta de curry şi se prăjesc cca 4 min. amestecând continuu.
Se aşază lintea în vas şi se amestecă bine. Se toarnă supă şi se înglobează bulionul.
Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc moale timp de cca 15 min.
Se adaugă aconopida şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale încă cca 15 min.
Se adaugă în vas coriandrul verde curăţat şi tocat şi se serveşte cu iaurt şi lipie.
Conopida cu usturoi si curry
Pofta buna!