Zacuscă cu Vinete din: vinete, ardei grasi, ceapa, morcovi, rosii, pasta de tomate, ulei vegetal, sare, piper, zahar, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4-5 vinete mari 2-3 ardei grași (roșii sau galbeni) 2 cepe mari 2 morcovi mari 400 g roșii tocate sau pasate 2 linguri paste de tomate 100 ml ulei vegetal Sare și piper […]
Conopida cu usturoi si menta
PrinteazaConopida cu usturoi si menta din: conopida, oua, usturoi, ceapa, frunze de patrunjel, menta, faina, chimen, lapte, ienibahar, cuisoare, cardamom, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 700 g conopida
- 2 oua
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- cate 1/2 legatura frunze de patrunjel si menta verde
- 5 linguri faina
- 1 lingurita seminte de chimen macinate
- 100 ml lapte
- cate 1 varf de cutit ienibahar, cuisoare si cardamom macinate
- sare
- piper
- 6 linguri ulei
Mod de preparare:
Desfaci conopida în bucheţele pe care le fierbi pentru 10 minute, în apă cu sare. O scurgi şi o laşi să se răcească. Cureţi ceapa şi usturoiul.
Mixezi în blender ceapa, usturoiul, menta, pătrunjelul, ouăle, făina, laptele şi condimentele uscate. Sărezi după gust amestecul rezultat.
Incingi uleiul într-o tigaie şi prăjeşti la foc mediu conopida trecută prin amestecul condimentat, până când capătă o culoare aurie.
Scoţi buchetele pe hârtie absorbantă şi le serveşti cu lipie libaneză şi cu o salată mixtă, din legume de sezon.
Conopida cu usturoi si menta
Pofta buna!
Gem de Prune Delicios din: prune coapte, zahar alb, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 kg prune coapte și dezosebite 400 g zahăr alb sau după gust Sucul de la o lămâie O linguriță de scorțișoară (opțional) Mod de preparare: Spală bine prunele, taie-le în jumătăți și îndepărtează sâmburii. Pune prunele tăiate într-un vas potrivit […]
O sa icnerc, pare simplu si bun