Conserva de ardei grasi umpluti cu varza din: ardei, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, varza, sare, hrean, frunze de visin, frunze de telina, boabe de mustar, otet. Ingrediente: 15-20 ardei graşi mari 3 morcovi o ţelină un pătrunjel un păstârnac 2 verze sare hrean frunze de vişin frunze de ţelină boabe de muştar oţet Mod […]
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie
PrinteazaConserva de ardei grasi umpluti cu varza rosie din: ardei, varza rosie, morcov, frunze de visin si de telina, boabe de mustar, sare, otet.
Ingrediente:
- ardei graşi şi varză roşie câte avem,
- un morcov
- frunze de vişin şi de ţelină
- un săculeţ cu boabe de muştar
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Se aleg ardeii graşi, se curăţă, se spală bine şi se lasă să se scurgă de apă.
Se toacă varza mărunt şi se umplu ardeii, îndesând-o bine. în locul cotorului se pune o felie subţire de morcov sau de varză.
Ardeii umpluţi se bagă în borcan, iar deasupra se pun frunze de vişin şi de ţelină, săculeţul cu boabele de muştar şi două scândurele.
pregăteşte oţetul adăugând, la un litru de oţet de 9°, doi litru de apă şi câte o lingură de sare pentru fiecare litru de lichid.
aşează vasul cu oţet pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă în borcan peste ardei.
Se închide imediat borcanul cu folie adezivă ori cu celofan, iar când s-a răcit se aşează la păstrat.
Pofta buna!
Conserva de ardei grasi umpluti cu varza
Pesto de leurdă cu migdale și parmezan
Pesto de leurdă cu migdale și parmezan – este o variantă a clasicului pesto italian, aducând în prim-plan aroma intensă și benefică a leurdei. Leurda, cunoscută și sub numele de usturoi sălbatic, este bogată în vitamine și minerale, oferind multiple beneficii pentru sănătate. Migdalele adaugă o textură crocantă și un gust subtil de nucă, în […]
Sorbet de pepene galben – este o alegere perfectă pentru o gustare răcoritoare și sănătoasă, ideală pentru zilele calde de vară. Această rețetă simplă și delicioasă valorifică dulceața naturală a pepenelui galben, oferind o alternativă ușoară și revigorantă la deserturile tradiționale. Sorbetul este nu doar ușor de preparat, ci și bogat în vitamine și minerale, […]