Conserva de ceapa verde si morcov
PrinteazaConserva de ceapa verde si morcov din: ceapă verde, morcovi, patrunjel, marar, sare, piper, ulei.
- 2 kg ceapă verde
- 2 morcovi
- pătrunjel
- mărar
- sare
- piper
- 150 ml ulei
Mod de preparare:
Tai ceapa rondele mărunte şi le pui la călit într-o tigaie cu ulei. Cureţi morcovii şi îi dai prin răzătoarea mică, după care îi pui imediat în tigaia cu ulei. în prima fază, ceapa va lăsa apă, dar treptat, aceasta se va evapora.
Continui călirea până rămâne în tigaie doar uleiul. în acest moment presari pătrunjelul şi mărarul tocate fin.
Adaugi sarea (un pic mai mult ca la o mâncare obişnuită) şi piperul.
Aşezi compoziţia în borcane şi le fierbi în bain- marie timp de 15 minute.
Apoi laşi borcanele, aşa acoperite, până se răcesc. Sunt excelente pentru o mâncărică, ciulama, supă şi chiar ca garnitură pentru o friptură. Se păstrează excelent în cămară.
Conserva de ceapa verde si morcov
Pofta buna!