Conserva cu varza de Bruxelles
PrinteazaConserva cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, borcane, celofan sau folie adeziva.
- verzişoare de Bruxelles cât mai mici
- borcane
- celofan ori folie adezivă
Mod de preparare:
Verzişoarele se curăţă de frunzele galbene de deasupra, se spală bine în mai multe ape, se lasă să se zvânte, după care se opăreso 10-15 minute, se răcesc şi se aşează în borcane, care se umplu cu apa în care au fiert.
Se şterg borcanele cu o vată înmuiată în alcool, apoi se închid, astupându-le cu folie adezivă ori cu celofan.
In prima zi se lasă la bain-marie 30 de minute, iar a doua zi, 10 minute. Când borcanele s-au răcit, se controlează dacă sunt ermetic închise şi se aşează la păstrat într-un loc rece, uscat şi bine aerisit.
Varza de Bruxelles astfel conservată se poate pregăti cu came, cu brânză sau drept garnitură la diferite frituri.
Pofta buna!