Conserva cu varza de Bruxelles

Printeaza

Conserva cu varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, borcane, celofan sau folie adeziva.

Ingrediente:Conserva cu varza de Bruxelles

  • verzişoare de Bruxelles cât mai mici
  • borcane
  • celofan ori folie adezivă

 

Mod de preparare:

Verzişoarele se curăţă de frunzele galbene de deasupra, se spală bine în mai multe ape, se lasă să se zvânte, după care se opăreso 10-15 minute, se răcesc şi se aşează în borcane, care se umplu cu apa în care au fiert.

Se şterg borcanele cu o vată înmuiată în alcool, apoi se închid, astupându-le cu folie adezivă ori cu celofan.

In prima zi se lasă la bain-marie 30 de minute, iar a doua zi, 10 minute. Când borcanele s-au răcit, se controlează dacă sunt ermetic închise şi se aşează la păstrat într-un loc rece, uscat şi bine aerisit.

Varza de Bruxelles astfel conservată se poate pregăti cu came, cu brânză sau drept garnitură la diferite frituri.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.