Conserva de ardei grasi umpluti cu varza

Printeaza

Conserva de ardei grasi umpluti cu varza din: ardei, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, varza, sare, hrean, frunze de visin, frunze de telina, boabe de mustar, otet.

Ingrediente:Conserva de ardei grasi umpluti cu varza

  • 15-20 ardei graşi mari
  • 3 morcovi
  • o ţelină
  • un pătrunjel
  • un păstârnac
  • 2 verze
  • sare
  • hrean
  • frunze de vişin
  • frunze de ţelină
  • boabe de muştar
  • oţet

 

Mod de preparare:

Se aleg ardeii frumoşi şi să nu fie iuţi, se curăţă de cotoare şi seminţe, se spală şi se lasă să se scurge bine. Se curăţă şi se taie mărunt, sub formă de tăiţei, zarzavatul (morcovi, pătrunjel, păstârnac, ţelină) şi verzele se rad pe răzătoarea mare.

Se amestecă totul bine, se presară sare şi se lasă o oră, după care se stoarce zeama. Se umplu ardeii cu acest amestec şi se închid cu o felie subţire de morcov sau cu o bucată de frunză de varză. Se aşează ardeii în borcan, unul lângă altul, se pune între ei câte o bucăţică de hrean, deasupra frunze de vişin, frunze de ţelină, un săculeţ din tifon, de boabe de muştar şi două scândurele.

Se prepară saramura, adăugând, la un litru de apă, 35-40 g sare şi, când clocoteşte, se toarnă peste ardei. Se închide borcanul cu două rânduri de celofan şi se lasă pe loc până ce se răceşte, după care se pune la păstrat.

Această murătură se poate prepara şi cu oţet de 9° la doi litri de apă şi 30 g sare la un litru de lichid.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.