Conserva de tocanita
PrinteazaConserva de tocanita din: vinete, ceapa, morcovi, ardei, varza, rosii, orez, untdelemn, sare, piper.
- 3 vinete
- 1 kg ceapă
- 5 morcovi
- 10 ardei graşi sau gogoşari
- un sfert varză albă
- 1 kg roşii
- o ceşcuţă orez
- 150-200 ml untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie peştişori, morcovii se taie fideluţă sau se rad prin răzătoarea mare, ardeii se coc, se curăţă şi se taie în şuviţe, roşiile se fierb, se strecoară prin sită, iar sucul obţinut se lasă pe foc ca să mai scadă, vinetele se taie cubuleţe şi se sărează.
Se pune untdelemnul, într-un vas, pe foc şi se adaugă ceapa şi morcovul. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn până ce se fălesc uşor, după care se adaugă sucul de roşii şi orezul, ales şi spălat.
Se aşează vasul la un foc potrivit, timp de un sfert de oră, amestecând cu grijă să nu se lipească. Când sosul a scăzut, se gustă ca să se vadă dacă este destul de sărat şi se adaugă piperul.
Se aşează tocana în borcane. Se acoperă cu folie adezivă şi se fierbe la bain-marie, 35 minute în prima zi, iar a doua zi, 15-20 minute.
vreau sa fac si eu conserva asta, sper sa-mi iasa