Conserva de peste din: peste, apa, ulei, otet, piper, boabe de mustar, dafin. Ingrediente: 2 kg peşte 1/2 l apă 1/2 l ulei 200 ml oţet boabe de piper câteva boabe de muştar 3 foi de dafin Mod de preparare: Se sărează peştele şi se toarnă peste el 200 ml oţet. Se lasă 24 […]
Conserva de peste pentru iarna
PrinteazaConserva de peste pentru iarna din: peste, ulei, otet, sare, boabe de piper, frunze de dafin, lamaie.
Ingredinte:
- 7-8 kg. de peste
- 650 gr. ulei
- 1 l otet
- sare
- boabe piper
- frunze dafin
- lamaie
Mod de preparare
Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se asaza intr-un prosop se tamponeaza bine.
Apoi se pregateste un vas emailat foarte incapator si in interiorul vasului se asaza 4 furculite cu virful in jos, incrucisate.
Peste ele se asaza pestele in straturi si se adauga sare mare de bucatarie.
Se pregateste un sos care se adauga peste peste din: 650 gr. ulei, 1l de otet si doua parti de apa, boabe de piper, frunza de dafin, spre
sfirsit zeama de la o lamiie.
Se lasa la fiert la foc mic timp de 3-4 ore pentru a se fragezi oasele pestelui.
Dupa ce s-a racit, se asaza in borcane. Se poate pastra foarte bine in orice anotimp.
Pofta buna!
poate iti place si:
Conserva de peste
Curry de peste cu ghimbir
Curry de peste cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette, migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste, creveti si sos de peste. Ingrediente: 2 căţei de usturoi o bucăţică de cca 2 cm de ghimbir 400 ml lapte de […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/conserva-peste-iarna html