Conserva de rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de conserva de rosii (pentru iarna) din: ulei de floarea soarelui, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, foi de dafin, boia iute, boia dulce, mere acrisoare, rosii deshidratate, zahar tos si otet de vin al sau vin rosu.
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 3 cepe mari, tocate
- 4 codite de telina, tocate
- 4 catei de usturoi, taiati marunt
- 1 ardei iute, tocat marunt (optional)
- 2 foi de dafin
- 2 linguri piper, zdrobit
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingurita boia dulce
- 750 mere, acrisoare, curatate de coaja si taiate cuburi
- 1,5 rosii deshidratate, tocate
- 425 g zahar tos
- 500 ml otet de vin alb sau rosu
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, încinge uleiul şi adaugă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul iute şi foile de dafin Rumeneşte timp de 10 minute, până când ceapa devine aurie şi apoi adaugă condimentele şi ţine pe foc timp de încă 1 minut.
Adaugă ingredientele rămase şi lasă să fiarbă timp de 40-50 de minute, până când merele se pătrund şi compoziţia se îngroaşă.
Toarnă fierbinte în borcane sterilizate şi închide-le ermetic cu capace sau cu celofan. Se pot consuma după minimum 2 săptămâni.
Conserva de rosii
Pofta buna!