Conserve cu mazare

Printeaza

Conserve cu mazare din: mazare.

Ingrediente:Conserve cu mazare

  • mazare

 

 

Mod de preparare:

Se alege mazăre cu boabele mici. Se scot boabele din păstăi, se spală şi se opăresc în apa sărată timp de patru-cinci minute, în timp ce fierbe apa, se curăţă spuma ce s-a format la suprafaţă.

Bobul de mazăre se consideră suficient de opărit dacă, strângându-l între degete, se simte uşor muiat. Mazărea oprită se răceşte şi se aşează pe o sită să se scurgă bine, după care se pune în sticle.

Deasupra se adaugă un vârf de cuţit de conservant diluat într-o lingură de apă caldă. Se umplu apoi sticlele cu apa în care a fost opărită mazărea şi care se recomandă ca să se mai fiarbă încă câteva clocote, după care se lasă să se răcească.

Apa trebuie să acopere mazărea cu două degete. Sticlele se închid cu dopuri noi de plută, care au fost fierte în apă un sfert de oră apoi limpezite bine tot cu apă caldă.

Sticlele, astfel închise şi legate cu sfoară, se fierb la bain-marie timp de 40-45 minute în prima zi.

Se dă jos vasul cu sticle şi se lasă până a doua zi, când se face a doua fierbere, timp de 15-20 minute. După ce s-au răcit sticlele, se scot din vas, se şterg, se lasă să se usuce dopurile, apoi se acoperă cu capsule, parafină sau smoală.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.