Conserve si muraturi
PrinteazaDaca e toamna, e sezonul conservelor si muraturilor. Cel mai bogat anotimp al anului ne ofera fel de fel de legume si fructe pe care gospodinele se pregatesc sa le conserve pentru iarna. Cu aceasta ocazie va invitam sa incercati retetele noastre de muraturi si conserve pentru a avea suficiente provizii in zilele geroase.
Reteta zilei: Varza murata
Varza murata din: varza, sare, seminte de chimen. Ingrediente: 1 varza 1 1/2 linguri de sare 1 linguri de seminte de chimen (optional, pentru aroma) Mod de preparare: Se indeparteaza frunzele exterioare ale verzei, se taie in sferturi, apoi se toaca marunt. Transferati intr-un castron mare si adaugati sare. Cu ajutorul…
Reteta zilei: Castraveciori murati
Castraveciori murati din: castraveti, usturoi, seminte de marar, fulgi de ardei rosu, otet de cidru de mere, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 1 1/2 kg castraveti 4 catei de usturoi, curatati si zdrobiti 2 lingurite de seminte de marar 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1 cana de otet de cidru de mere 1 cana…
Reteta zilei: Ardei iuti chili copti
Reteta zilei: Ceapa rosie murata
Reteta zilei: Ardei chili murati
Reteta zilei: Gogasari cu ardei kapia la otet pentru iarna
Reteta de gogosari la otet e o poveste minunata de toamna care va avea un deznodamant mai gustos daca adaugati si ardei kapia.Alegeti cu atentie cei mai frumosi gogosari si ardei, lipsiti de lovituri si zgarieturi pentru ca la iarna sa va delectati cu vedetele acestui sezon de muraturi! Ingrediente: 2 kg gogosari 1…
Reteta zilei: Castraveti murati cu marar proaspat si otet
Castraveti murati cu marar proaspat si otet din: castraveti, marar, otet de vin alb, apa, sare, zahar brun, foaie de dafin, usturoi, fulgi de ardei, seminte de mustar, seminte de coriandru. Ingrediente: 2-3 castraveti lungi 2-3 linguri marar proaspat, tocat 1 ceasca de otet de vin alb 1 1/4 cani de apa 2 linguri…
Reteta zilei: Zacusca de fasole cu conopida
A sosit vremea sa preparati una dintre cele mai populare conserve pe care ni le ofera toamna pentru a ne putea bucura de acesta bunatate pe timp de iarna. Pentru a avea parte de zacusca, pe care de aceasta data am facut-o cu fasole si conopida, aveti nevoie de multa rabdare, ceva indemanare si ingrediente…