Consome de carne

Printeaza

Consome de carne

Ingrediente:Consome de carne

  • 1,500—2 kg carne (rasol)
  • 3 l apă
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 păstirnac
  • 1 praz
  • 1 ţe­lină
  • 1 ceapă, verdeaţă
  • 2—3 albuşuri (pentru limpezii)
  • sare

 

Ingrediente:

Curăţăm şi spălăm carnea ca pentru bulion. Oprim jumătate din întreaga can­titate de carne, pentru limpezit. Aşezăm carnea în oală, acoperim cu apă şi procedăm la fel ca la fierberea bu­lionului.

După ce spumuim, punem sare, verdea­ţă, precum şi ceapa şi zarzavatul, tăiate mărunt. Cu două ore înainte de masă punem în bulion tocătură de carne pentru limpe­zire.

Cînd servim cu pateuri, punem consomeul în ceşti, iar cînd servim cu găluşte­le îl punem în castron. Găluştelele fierte se pun în castron şi se toarnă apoi consomeul peste ele.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sa incerc si eu reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.