Consome de carne
PrinteazaConsome de carne
- 1,500—2 kg carne (rasol)
- 3 l apă
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 păstirnac
- 1 praz
- 1 ţelină
- 1 ceapă, verdeaţă
- 2—3 albuşuri (pentru limpezii)
- sare
Ingrediente:
Curăţăm şi spălăm carnea ca pentru bulion. Oprim jumătate din întreaga cantitate de carne, pentru limpezit. Aşezăm carnea în oală, acoperim cu apă şi procedăm la fel ca la fierberea bulionului.
După ce spumuim, punem sare, verdeaţă, precum şi ceapa şi zarzavatul, tăiate mărunt. Cu două ore înainte de masă punem în bulion tocătură de carne pentru limpezire.
Cînd servim cu pateuri, punem consomeul în ceşti, iar cînd servim cu găluştele îl punem în castron. Găluştelele fierte se pun în castron şi se toarnă apoi consomeul peste ele.
Poftă bună!
Sa incerc si eu reteta asta.