Consome din carne de pasare si vitel
PrinteazaConsome din carne de pasare si vitel din: pasare, coasta de vitel, apa, ceapa, praz, morcovi, telina, patrunjel.
- 1 pasăre mare, bătrână plus 1 kg coastă de viţel
- 5 l de apă
- 2 cepe
- 1 praz
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de oasele mici, fulgi şi păr, spălaţi în apă rece sau călduţă, tranşaţi pasărea şi tăiaţi coastele de viţel în bucăţi mari. Puneţi carnea în oală mare cu apă rece cât s-o acopere. Puneţi oala pe foc mic, lăsaţi să dea în clocot 4-5 min şi aruncaţi apa fiartă plină de spumă şi toxine.
Spălaţi carnea şi vasul în care a fiert, umpleţi vasul cu 5 1 de apă rece. Lăsaţi să fiarbă pe foc potrivit.
Spumuiţi supa des şi lăsaţi focul mic. După 1 oră de fierbere, curăţaţi legumele şi puneţi-le în oala cu supă pentru 45 min. Scoateţi legumele fierte într-un castron, acoperiţi. Continuaţi fierberea până când carnea se desprinde de pe os.
Răciţi supa şi strecuraţi-o prin tifon într-un vas curat, apoi puneţi-o în sticle şi păstraţi la frigider.
Puteţi s-o serviţi: cu orez fiert şi verdeaţă tocată; cu crutoane; cu fidea fiartă şi pătrunjel tocat; cu legume fierte şi crutoane rumenite în unt; cu piept de pasăre tăiat cubuleţe şi pătrunjel tocat fin, cu brânză telemea.
Pofta buna!