Consome din carne de pasare si vitel din: pasare, coasta de vitel, apa, ceapa, praz, morcovi, telina, patrunjel. Ingrediente: 1 pasăre mare, bătrână plus 1 kg coastă de viţel 5 l de apă 2 cepe 1 praz 2 morcovi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze Mod de preparare: Curăţaţi carnea de oasele […]
Consomé de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de consome de vita din: rasol cu os, ceapa, morcov, patrunjel verde, pastarnac, telina, rosii, ardei grasi, sare si piper.
- rasol cu os de mânzat 1 kg
- ceapă 80 g
- morcov 150 g
- pătrunjel verde 1 legătură
- păstârnac 120 g
- telină mică 160 g
- rosii 160 g
- ardei grași 100 g
- sare, piper după gust
Mod de preparare:
Pentru prepararea acestei supe, sunt recomandate: rasolul cu măduvă, rasolul alb, pieptul si coada.
Fierbeti oasele o oră și jumătate înainte de a pune la fiert si carnea.
Fierbeti carnea la foc mai tare la început, până adunati spuma, apoi la foc domol.
După ce ati adunat spuma, puneti o cană de apă rece si lăsati să se adune o nouă spumă pe care o îndepărtati la rândul ei.
Lăsati apoi supa să fiarbă încet, la foc mic, descoperită, pentru a ieși cât mai limpede.
După o oră, adăugati și jumătate din cantitatea de zarzavat spălat si curătat întreg lăsând să fi arbă împreună încă 2 ore.
Pentru a da supei o culoare frumoasă si un gust cât mai bun, radeti morcovul pe răzătoarea mare si înăbusiti-l în grăsime înainte de a-l pune la fiert.
Când supa s-a fiert, udati un tifon în apa rece, îl puneti în două deasupra unei oale mai mari si strecurati prin el supa fi artă, cât mai încet, pentru ca grăsimea să rămână pe tifon.
Se serveste un consomé clar, cu bucăti de rasol si legume taiate in cubulete fine (obtinute din restul de zarzavat ramas).
Consome de vita
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Consome din carne de pasare si vitel
Consomeu cu ciuperci
Consomeu cu ciuperci din: consomeu, vin, ciuperci, stridii, piper, sunca. Ingrediente: 2 l consomeu 1/2 pahar vin roşu 150 g ciuperci fierte 20 de stridii piper alb măcinat 100 g şuncă slabă Mod de lucru: Consomeul se serveşte cu ciupercile, şunca tăiată julien, vinul şi piperul. Aduceţi preparatul atât de gustos la masă şi serviţi-l. […]
Consomeu cu ciuperci şi stridii sau midii ori scoici
Consomeu cu ciuperci şi stridii sau midii ori scoici Ingrediente: 2 l consomeu 1/2 pahar vin roşu 150 g ciuperci fierte 20 stridii piper alb pisat 100 g şuncă slabă Mod de preparare: Consomeul se serveşte cu ciupercile, scoicile sotate cu costiţă tăiată julien, vinul şi piperul. Separat se servesc canapele cu icre de […]
Consomeu cu clătite
Consomeu cu clătite Ingrediente: 2 l consomeu 80 g făină 1 ou 1 gălbenuş sare 1/4 l lapte 60 g ulei 10 g zahăr nucşoară rasă Mod de preparare: Se amestecă bine făina, ouăle, sarea, zahărul, 20 g ulei, apoi laptele şi nucşoara. Se fac clătitele şi se prăjesc cu restul de ulei . […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- consome de vita