Consomeu cu găluşti de şuncă
PrinteazaConsomeu cu găluşti de şuncă din: consomeu, sunca, unt, sare, piper, ou, pesmet, faina.
- 2 l de consomeu
- 180 g de şuncă slabă
- 80 g unt
- sare
- piper măcinat
- 2 gălbenuşuri
- 1 ou
- 1 lingură pesmet
- făină
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu gălbenuşurile şi oul; adăugaţi şunca tăiată în cuburi mici, pesmetul şi sarea.
Faceţi găluşti de mărimea unei nuci, daţi-le prin făină, apoi puneţi-le să fiarbă în apă clocotită, 8-10 minute. Luaţi găluştele cu o spumieră şi continuaţi fierberea lor încă 4-5 minute în consomeu.
Decoraţi consomeul cu pătrunjel verde, tocat; preparatul poate fi adus la masă.
Pofta buna!