Consomeu cu găluşti de şuncă

Printeaza

Consomeu cu găluşti de şuncă din: consomeu, sunca, unt, sare, piper, ou, pesmet, faina.

Ingrediente:Consomeu cu găluşti de şuncă

  • 2 l de consomeu
  • 180 g de şuncă slabă
  • 80 g unt
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 ou
  • 1 lingură pesmet
  • făină

Mod de preparare:

Frecaţi untul cu gălbenuşurile şi oul; adăugaţi şunca tăiată în cuburi mici, pesmetul şi sarea.

Faceţi găluşti de mărimea unei nuci, daţi-le prin făină, apoi puneţi-le să fiarbă în apă clocotită, 8-10 minute. Luaţi găluştele cu o spumieră şi continuaţi fierberea lor încă 4-5 minute în consomeu.

Decoraţi consomeul cu pătrunjel verde, tocat; preparatul poate fi adus la masă.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.