Consomeu simplu
PrinteazaConsomeu simplu
- 2 kg oase vacă
- 200 g came de vită fără os
- 200 g telină
- 150 albitură
- 200 g morcovi
- piper
- 150g ceapă
- 2 ouă
- sare
- 25g coniac
Mod de preparare:
Se opăresc oasele de vacă, se pun la fiert cu apă rece şi cînd clocoteşte se spumează, apoi se introduc 3/4 din zarzavat.
Se fierbe 4 ore şi se strecoară. Carnea se toacă separat şi se amestecă cu albuşul de ouă.
Restul de zarzavat se taie julien, se amestecă cu carnea de vacă tocată, albuşul, coniacul, sarea, piperul şi zeama strecurată.
Se fierbe din nou l 1/2 ore, se strecoară uşor prin tifon, se degresează şi se serveşte fierbinte cu diferite garnituri.
Pofta buna!