Consomme cu passatelli

Printeaza

Consomme cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si piper.

Ingrediente:

  • 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol)
  • 50 g pesmet
  • 70 g parmezan proaspat ras
  • 2 oua
  • 1 praf de nucsoara
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Consomme cu passatelli: Puneţi supa degresată într-o oală sau într-o cratiţă cu capac şi lăsaţi pe foc pînă începe să fiarbă.

Amestecaţi pesmetul cu parmezanul într-un castronaş, apoi în­corporaţi ouăle, unul după altul, amestecînd repede pînă obţi­neţi o pastă nu prea moale. Adăugaţi nucşoara şi piperaţi uşor.

Preparaţi passattelli (un fel de zdrenţe). Puneţi aluatul într-o strecurătoare cu găuri mari ţinută deasupra oalei cu supă şi îm­pingeţi aluatul cu o lingură de lemn, pentru a-l face să cadă, sub formă de tăieţei, în lichidul care clocoteşte.

Puteţi, de asemenea, face mici gogoşele de aluat cu o linguriţă şi să le daţi drumul, una după alta, în supă.

Passatelli sint gata după 2-3 minute, din momentul cînd s-au ri­dicat la suprafaţă.

In acel moment, luaţi oala de pe foc şi turnaţi conţinutul într-o supieră. Serviţi imediat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Supa cu ochiuri

Supa cu ochiuri din: paine, oua, ulei, unt, smantana, verdeata. Ingrediente: 1/2 pâine neagră 6 ouă 3 linguri cu ulei 1 l supă limpede de carne 2 linguri cu unt 1 pahar cu smântână verdeaţă (mărar şi pătrunjel)   Mod de preparare: Tăiaţi pâinea cuburi mici, pe care le rumeniţi în unt şi le lăsaţi […]

Consomeu “Royal” cu lapte si ou

Consomeu “Royal” cu lapte si ou din: consomeu, lapte, oua, sare, piper. Ingrediente: 2 l consomeu (vezi reţeta de consomeu simplu) 1/4 l lapte 3 ouă sare unt   Mod de lucru: Bateţi bine ouăle cu puţină sare, adăugaţi laptele şi turnaţi compoziţia într-un vas de 1/2 l uns cu unt; daţi vasul la cuptor, […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.