Consomme de peste alb si galuste
PrinteazaConsomme de peste alb si galuste din: peste alb, supa de peste, albusuri, patrunjel, sare, piper alb.
Ingrediente:
- 1,5 kg peşte alb
- 2 l supă de peşte
- 3 albuşuri
- 15 g pătrunjel
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Peştele se filetează. Carnea se toacă de două ori prin sită, se amestecă bine cu albuşurile şi se formează găluşte cu ajutorul a două linguri (ca nişte perişoare, dar ovale).
Pielea şi oasele se fierb împreună cu cozile de pătrunjel. In acest lichid strecurat se adaugă sare şi aici se vor fierbe găluştele, timp de 5 min.
Se lasă la cald. Supa de peşte se limpezeşte, se asezonează.
Se serveşte fierbinte, cu frunze de pătrunjel.
Consomme de peste alb si galuste
Pofta buna!