Consomme cu smantana
PrinteazaConsomme cu smantana din: consomme, oua, smântână, lapte, faina, cascaval, sare, zahar, unt.
Ingrediente:
- 2 l consomme
- 3 ouă
- 100 g smântână sau lapte dulce
- 100 g făină
- 120 g caşcaval
- sare
- zahăr
- 100g unt
Mod de preparare:
Consomme cu smantana: Din făină, 80 g unt, sare, zahăr, 3 gălbenuşuri, lapte, smântână, albuşurile bătute spumă şi caşcavalul ras, pregătiţi un aluat subţire.
Ungeţi cu unt o formă de tartă, turnaţi compoziţia în aceasta şi coaceţi-o la cuptor, la foc domol, 25 de minute.
Când s-a răcit, tăiaţi-o în beţişoare de circa 1 x 5 cm.
Serviţi cu consomeul fierbinte.
Pofta buna!