Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagră
PrinteazaO reteta delicioasa de conuri de vanilie cu sos de ciocolata din: lapte integral, pastaie de vanilie, smantana, galbenus, foi de gelatina, zahar, lime, ciocolata menaj cu cuisoare, flori si cacao amara.
- 150 ml lapte integral
- 1 păstaie de vanilie
- 150 ml smântână dulce
- 1 gălbenuş
- 1,5 foi de gelatină
- 60 g zahăr
- 1 lămâie verde (lime)
pentru sosul de ciocolată:
- 50 ml smântână dulce
- 100 g ciocolată menaj cu cuişoare
pentru decor:
- flori
- cacao amara
Mod de preparare:
Pune laptele la fiert într-o crăticioară împreună cu păstaia de vanilie despicată în două pe lungime şi cu coaja de lămâie verde tăiată bucăţi. Bate gălbenuşul cu zahărul într-un vas şi toarnă laptele cald. înmoaie gelatina în apă rece, stoarce-o şi încorporeaz-o în compoziţia obţinută mai înainte. Lasă la răcit.
Bate 150 ml de smântână până când devine frişcă tare şi încorporeaz-o în compoziţia de lapte, ouă, zahăr şi gelatină cu o spatulă sau cu o lingură de lemn. Toarnă în 4 forme conice şi pune-le în frigider circa 3 ore ca să se întărească.
Incălzeşte 50 ml de smântână şi încorporează ciocolata rasă fin, amestecând până când obţii un sos fluid. Răstoarnă conţinutul conurilor pe farfuriile de servit şi decorează cu flori-lampion, cacao amară şi sos de ciocolată.
Dacă nu ai ciocolată cu cuişoare, o poţi prepara singură în casă: râşneşte 1 -2 cuişoare până când obţii o pulbere fină şi adaug-o în ciocolata încălzită la bain-marie.
Conuri de vanilie cu sos de ciocolată neagră
Poftă bună!