Conuri cu pasta de branza

Printeaza

Conuri cu pasta de branza din: faina, unt, drojdie, lapte, oua, branza de vaci, leurda, patrunjel, spanac, smantana, ceapa verde, zahar, rosii, salata, sare, piper.

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 30 g unt
  • 10 g drojdie
  • 225 ml lapte dulce
  • două ouă
  • 400 g brânză de vaci
  • 4 frunze leurdă
  • o legătură mică de pătrunjel
  • 100 g spanac congelat
  • 50 ml smântână
  • două fire ceapă verde
  • 5 g zahăr tos
  • 200 g roşii cherry
  • salată verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se dizolvă drojdia în laptele călduţ împreună cu zahărul tos.

Se pune peste făină împreună cu untul topit şi un ou, o linguriţă cu sare, puţin piper şi se frământă.

Aluatul obţinut se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească la cald până îşi dublează volumul.

Se întinde o foaie subţire, se taie rondele şi se unesc marginile opuse la un capăt, până capătă aspectul de con.

Se introduc bucăţi de hârtie de copt sau folie de aluminiu în fiecare con, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie, se ung cu ou şi se coc la foc mediu până devin aurii, într-un bol se amestecă brânza de vaci cu ceapa verde, pătrunjelul şi leurda tocate mărunt.

Se adaugă sare şi piper după gust, spanacul călit in puţină apă scurs, smântână şi se amestecă bine.

Se umplu cu crema rece şi se servesc imediat cu salată de roşii simplă sau amestecată cu pătrunjel tocat şi salată verde tăiată fâşii subţiri.

 

Conuri cu pasta de branza

Conuri cu pasta de branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.