Smoothie de Castraveți și Rodie: O Băutură Răcoritoare și Sănătoasă – este o alegere excelentă pentru cei care doresc să își înceapă ziua cu o băutură răcoritoare și plină de nutrienți. Castraveții sunt cunoscuți pentru proprietățile lor hidratante și conținutul scăzut de calorii, în timp ce rodia adaugă un plus de antioxidanți și o aromă […]
Cookies cu cacao si mascarpone
PrinteazaCookies cu cacao si mascarpone din: faina, praf de copt, ou, zahar, zahar vanilat, unt, cacao, lapte, mascarpone, dulceata de caise.
Ingrediente:
- 250 g faină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 125 g unt
- 4 linguri cacao
- 1-2 linguri lapte
- 150 g făină pentru prelucrat
- 3 linguri de mascarpone
- 4 linguri dulceaţă de caise
Mod de preparare:
Cookies cu cacao si mascarpone: Cerneţi făina pe suprafaţa de lucru. Adăugaţi praful de copt, ou, zahăr, zahăr vanilat şi unt şi frământaţi până devine un aluat uniform.
Inglobaţi cacaua şi laptele în aluat. Inveliţi aluatul în folie alimentară şi lâsaţi-l 30 de minute la rece.
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Formaţi pe suprafaţa de lucru dată cu făină bulgări mici din aluat.
Puneţi bulgării de aluat pe hârtie de copt într-o tavă, aplatizaţi-i şi lasaţi-i să se coacă cca 8-10 minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
Amestecaţi crema mascarpone cu dulceaţă de caise. Scoateţi fursecurile din cuptor şi lăsaţi-le să se răcească.
Uniţi câte două fursecuri cu un strat de cremă de mascarpone.
Pofta buna!
Găină cu Smântână și Mărar – preparat tradițional românesc, apreciat pentru combinația sa delicioasă de arome și texturi. Această rețetă aduce împreună gustul bogat al cărnii de găină, cremozitatea smântânii și prospețimea mărarului, rezultând un fel de mâncare savuros și reconfortant. Perfectă pentru prânz sau cină, această rețetă este ușor de preparat și va fi […]