Cookies cu fistic
PrinteazaCookies cu fistic din: unt, zahar brun, ou, faina, martipan, fulgi de ciocolata, ciocolata alba, fistic.
Ingrediente:
- 150 g unt
- 150 g zahăr brun
- 1 ou
- 250 g făină
- 100 g marţipan
- 100 g fulgi de ciocolată
- 100 g ciocolată albă
- 4 linguri de fistic prăjit şi tăiat
Mod de preparare Cookies cu fistic:
Preîncălziţi cuptorul la 190 °C. Puneţi hârtie de copt în tava. Frecaţi untul spumă cu zahăr, înglobaţi oul, apoi făina şi frământaţi până devine aluat.
Intindeţi uniform aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, ca să aibă cca 5 mm grosime.
Decupaţi apoi cercuri cu un diametru de cca 8 cm.
Aşezaţi jumătate din cercuri pe tavă, puneţi apoi pe fiecare câte o bucată de marţipan şi presăraţi-le cu fulgi de ciocolată.
Acoperiţi apoi cu cealaltă jumătate de aluat.
Lipiţi bine marginile fursecurilor umplute şi lăsaţi-le să se coacă cca 10-12 minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce s-au răcit, scufundaţi-le pe jumătate în ciocolată albă topită şi presăraţi-le cu fistic tăiat.
Pofta buna!