Cookies cu fistic

Printeaza

Cookies cu fistic din: unt, zahar brun, ou, faina, martipan, fulgi de ciocolata, ciocolata alba, fistic.

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 150 g zahăr brun
  • 1 ou
  • 250 g făină
  • 100 g marţipan
  • 100 g fulgi de ciocolată
  • 100 g ciocolată albă
  • 4 linguri de fistic prăjit şi tăiat

 

Mod de preparare Cookies cu fistic:

Preîncălziţi cuptorul la 190 °C. Puneţi hârtie de copt în tava. Frecaţi untul spumă cu zahăr, înglobaţi oul, apoi făina şi frământaţi până devine aluat.

Intindeţi uniform aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, ca să aibă cca 5 mm grosime.

Decupaţi apoi cercuri cu un diametru de cca 8 cm.

Aşezaţi jumătate din cercuri pe tavă, puneţi apoi pe fiecare câte o bucată de marţipan şi presăraţi-le cu fulgi de ciocolată.

Acoperiţi apoi cu cealaltă jumătate de aluat.

Lipiţi bine marginile fursecurilor umplute şi lăsaţi-le să se coacă cca 10-12 minute pe raftul din mijloc al cuptorului.

După ce s-au răcit, scufundaţi-le pe jumătate în ciocolată albă topită şi presăraţi-le cu fistic tăiat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.