Cookies cu papaya
PrinteazaCookies cu papaya din: papaya, faina, bicarbonat, sare, ciocolata amaruie, unt, zahar, sirop de sfecla, oua, zahar vanilat, ciocolata neagra, zahar pudra.
Ingrediente:
- 100 g papaya confiată
- 420 g făină
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă sare
- 100 g ciocolată amăruie
- 220 g unt
- 320 g zahăr
- 1 lingură sirop din sfeclă de zahăr
- 2 ouă
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 100 g ciocolată neagră
- zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare Cookies cu papaya:
Preîncălziţi cuptorul la 190 °C. Tăiaţi papaya în cubuleţe mici.
Amestecaţi făina cu bicarbonat şi sare. Rupeţi ciocolata amăruie în bucăţele mici.
Frecaţi untul spumă cu zahăr, adăugaţi treptat oul şi siropul şi omogenizaţi-le.
Adăugaţi zahărul vanilat şi apoi amestecul de făină şi frământaţi până când obţineţi un aluat uniform.
La sfârşit, înglobaţi cu grijă bucăţelele de ciocolată şi cubuleţele de papaya.
Puneţi hârtie de copt în tavă. Formaţi din aluat bulgări de cca 4 cm, aplatizaţi-i şi aşezaţi-i în tavă cu suficient spaţiu între ei.
Puneţi fursecurile cca 15 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce s-au răcit ungeţi jumătate din fursecurile pe partea inferioară cu ciocolată neagră topită şi acoperiţi cu restul fursecurilor.
Serviţi-le presărate cu zahăr pudră.
Pofta buna!