Copane aromate
PrinteazaO reteta delicioasa de Copane aromate din: copane de pui, sare, piper, boia iute, zahar, unt, otet balsamic, ulei de masline, cartofi, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 10-12 copane de pui
- sare
- piper
- o lingurita boia iute
- o lingurita zahar
- 50 g unt
- 2 lingurite otet balsamic
- ulei de masline
- 4 cartofi
- 250 g iaurt
- 2-3 catei usturoi
- o legatura patrunjel
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Se prepară un sos din unt topit, zahăr, oţet balsamic, ulei, usturoi pisat, sare, piper si boia dulce si iute. Se ung cu el copanele de pui si se lasă 1 -2 ore la rece. Separat, se fierb cartofii în apă cu sare.
Se scot copanele de la rece şi se asază în tavă. Se bagă în cuptor acoperite cu capac. Se scot cartofii din apă după ce au fiert şi se curăţă de coajă. Se taie cubuleţe si se adaugă iaurtul, puţin usturoi, sare, piper şi pătrunjel tocat. Se scot copanele şi se servesc cu salata de cartofi.
Copane aromate
Pofta buna!