O reteta de copane in crusta de afine confiate din: copane de pui, pesmet, afine, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, oua, fulgi de porumb, parmezan si patrunjel.
Ingrediente:
un kg copane de pui
250 g pesmet
200 g afine rosii
sare grunjoasa
piper negru macinat
cimbru verde si macinat
4-5 catei usturoi
ulei de masline
3 oua
50 g fulgi de porumb
3-4 linguri parmezan
patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă copanele, se spală bine în câteva ape si apoi se fierb în apă clocotită 15-20 minute.
Separat, se pregăteşte crusta din afine confiate tocate mărunt, fulgii de porumb mărunţiţi, pesmet, sare si piper.
Se bat ouăle cu sare şi, la final, se adaugă parmezanul ras.
Se trec copanele prin ou bătut, prin crustă şi se pun la prăjit în ulei amestecat cu cimbru şi usturoi.
Se întorc pe toate părţile să se pătrundă uniform.
Se scot pe un şervet absorbant si se servesc ornate cu frunzuliţe de pătrunjel si garnitură de legume.
Pui in crusta de sare din: pui, faina, sare grunjoasa, apa, sare, piper, rozmarin, usturoi, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: 1 pui 1 kg faina 1 kg sare grunjoasa 500 ml apa sare piper rozmarin 1 capatana usturoi 1 lingurita ulei masline Iaurt Mod de preparare: Se spala puiul bine si se […]
Pui in crusta de mustar cu miere din: piept de pui, maioneza, miere, mustar, praf de usturoi, boia de ardei, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ceasca maioneza 1/3 ceasca miere 1/4 cana mustar 1/4 lingurita praf de usturoi 1/4 lingurita boia de ardei sare si piper 2 cesti pesmet salata verde, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Bune copanele astea