Copane de pui a la Maryland
PrinteazaCopane de pui a la Maryland din: copane de pui, cartofi, boia, faina, pesmet, ou, sare, ulei.
- 6 copane de pui
- 6 cartofi
- 2 linguri boia
- 2 linguri faina
- 4 linguri pesmet
- 1 ou
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-o farfurie adanca se bate oul cu un varf de cutit de sare. In alta farfurie, se amesteca faina cu boiaua si se dau prin ea copanele de pui.
Se scutura putin, se inmoaie in oul batut si apoi se ruleaza in pesmet, pentru ca acesta sa le acopere pe toate partile.
Se-ncinge uleiul la 150C si se prajesc usor copanele, timp de 10 minute, pana ce se rumenesc frumos.
Se lasa sa se scurga, se pun intr-un castron si se acopera cu un capac ca sa ramana calde.
Se-ncinge uleiul din tigaie la 180C si se rumenesc in el, circa 5 minute, cartofii curatati, spalati si taiati in patru.
Se scot din tigaie, se scurg si se asaza pe un platou impreuna cu copanele.
Se pudreaza cu putina sare extrafina si se servesc imediat, eventual cu ketchup sau cu un sos tartar.
Pofta buna!