Copane de pui crocante
PrinteazaCopane de pui crocante din: copane de pui, lapte batut, boia, piper, faina, ulei.
- 2 kg copane de pui inferioare
- 400 ml lapte batut
- 1/2 lingurita boia
- 1 lingura piper rosu
- 300 g faina
- ulei pentru prajit in baie
Mod de preparare:
Imparte carnea în două pungi de plastic şi adaugă în fiecare lapte bătut, jumătate din boia şi piper roşu. Scutură pungile pentru a se unge uniform şi dâ rece cel puţin 1 oră sau peste noapte. Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-un bol larg combină făina,, 1/2 linguriţă sare, boiaua şi piperul rămase. Tăvăleşte copanele prin făină pentru a se acoperi uniform.
Incinge ulei într-un strat de minim. 3 cm la temperatură potrivită spre mare. Verifica dacă uleiul este suficient de fierbinte cu un cub de pâine: dacă se rumeneşte în 3 secunde înseamnă că uleiul este fierbinte.
Prăjeşte copanele câteva bucăţi deodată, ca să nu se t lipească unele de altele 3-4 min, până când se rumenesc uniform. Transferă pe tava de copt si dâ la cuptor 30 de minute sau până când se pătrund complet.
Copane de pui crocante
Pofta buna!