Copane de pui cu broccoli
PrinteazaCopane de pui cu broccoli din: pulpe de pui, sare, piper, lamai, broccoli, usturoi, vin, supa, seminte de susan.
- 4 pulpe de pui (a circa 200g)
- sare
- piper
- 2 lamai
- 500 g broccoli
- 4 catei de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 125 ml supa
- 2-3 linguri seminte de susan
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se clătesc copanele puţin sub jet de apă rece, se şterg, eventual se taie, se sărează şi se piperează. Se spală lămâile cu apă fierbinte şi se şterg; se taie felii. Se spală broccoli, se despart bucheţelele şi se opăresc în apă cu sare cca 4 min.
Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. 2 Se pisează căţeii de usturoi şi se dau într-o formă de sufleu unsă, cu lămâile şl pulpele. Se toarnă vin şi supă, se presară susan şi se coace la cuptor cca 30 min. Cu 10 min. înainte de a fi gata se adaugă şi bucheţelele de broccoli şi se coc împreună.
Se servesc direct din forma de sufleu. Se oferă alături o garnitură de cartofi la cuptor sau orez.
Copane de pui cu broccoli
Pofta buna!