Copane de pui fripte si glazurate
PrinteazaCopane de pui fripte si glazurate din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper.
- 2/3 ceasca gem de mango
- 2 linguri ceapa de tuns tocata
- 2 linguri otet (de preferabil de orez)
- 2 linguri hot sauce
- 1 lingura ulei de masline
- 4 copane intregi fara piele
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Pregătiţi grătarul, aranjând jarul spre marginile vetrei, astfel încât să rămână o zonă liberă în mijloc. Amestecaţi bine gemul, ceapa, oţetul şi sosul iute. Puneţi deoparte 1/4 ceaşcă din amestec. Ungeţi uniform cu ulei copanele, presăraţi sare şi piper.
Puneţi o tavă de aluminiu de unică folosinţă în zona fără jar a vetrei grătarului. Puneţi copanele pe grătar, deasupra zonei fără jar. Ungeţi carnea cu cca 2 linguri din sosul cu gem. Puneţi capacul special peste grătar. Frigeţi carnea cam 90 min, întorcând-o şi ungând-o cu sos la fiecare 20 min. Serviţi copanele stropite cu sosul păstrat deoparte.
Copane de pui fripte si glazurate
Pofta buna!