Copane de pui in stil asiatic cu sos de soia si sirop de agave
PrinteazaCopane de pui in stil asiatic cu sos de soia si sirop de agave din: copane de pui, sos de soia, sos de peşte, oţet de orez, ketchup picant, ardei iute verde, ghimbir proaspat, usturoi, seminte de susan, patrunjel, ceapă verde.
Ingrediente:
- 1 kg copane de pui, cu os, fără pieliţă
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură sos de peşte
- 1 lingură oţet de orez
- 2 linguri ketchup picant
- 2 buc ardei iute verde, taiat felii
- 4 cm ghimbir proaspat, razuit
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 2 lingurite seminte de susan, rumenite
- pătrunjel proaspăt tocat pentru servit
- 3 fire ceapă verde, tăiate fâşii
Mod de preparare:
Intr-un vas încăpător din fontă pune carnea, sosurile, siropul, ardeiul iute, ghimbirul şi usturoiul şi lasă să fiarbă la foc mic 3 ore.
In altă variantă foloseşte un vas cu capacul tapetat pe dinăuntru cu hârtie de copt umezită şi stoarsă şi lasă la temperatura cea mai mică în cuptor sau pe flacără 3 ore.
Inainte de a servi, desfă carnea de pe os şi pune-o din nou în sos. Serveşte presărat cu seminţele de susan, pătrunjel şi ceapă verde şi orez fiert la aburi.
Copane de pui in stil asiatic cu sos de soia si sirop de agave
Pofta buna!