Copane de gasca cu hrisca

Printeaza

Copane de gasca cu hrisca din: copane de gasca, concentrat de pasare, ulei, vin, cimbru, sare, boabe de hrisca, mazare, ceapa, ulei.

Ingrediente:Copane_de_gasca_cu_hrisca

  • 2 copane de gasca
  • piper
  • un cub concentrat de pasare
  • o lingurita ulei
  • 100 ml vin alb sec
  • o lingurita cimbru
  • sare

pentru garnitura:

  • 100 g boabe de hrisca
  • o cutie mica de mazare conservata
  • o ceapa alba
  • 2 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se fierbe în apă cu un praf de sare, 30 de minute. Intre timp, hrişcă se fierbe cu apă de trei ori volumul ei. Când apa a scăzut, hrişcă este fiartă şi se pune la scurs. Mazărea se spală şi se lasă la scurs. Carnea fiartă se pune într-o tavă de cuptor, se presară con­centratul de pasăre, cimbru şi sare, se toarnă vinul şi 100 ml apă. Se coace 45 de minute.

In ulei încins, se căleşte cea­pa şi, când a devenit sticloasă, se adaugă hrişcă, mazărea şi sarea. Se sotează 10 minute. Se serveşte cu copanele de gâscă.

Copane de gasca cu hrisca

Copane_de_gasca_cu_hrisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.