Copane de gasca cu hrisca
PrinteazaCopane de gasca cu hrisca din: copane de gasca, concentrat de pasare, ulei, vin, cimbru, sare, boabe de hrisca, mazare, ceapa, ulei.
- 2 copane de gasca
- piper
- un cub concentrat de pasare
- o lingurita ulei
- 100 ml vin alb sec
- o lingurita cimbru
- sare
pentru garnitura:
- 100 g boabe de hrisca
- o cutie mica de mazare conservata
- o ceapa alba
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Carnea se fierbe în apă cu un praf de sare, 30 de minute. Intre timp, hrişcă se fierbe cu apă de trei ori volumul ei. Când apa a scăzut, hrişcă este fiartă şi se pune la scurs. Mazărea se spală şi se lasă la scurs. Carnea fiartă se pune într-o tavă de cuptor, se presară concentratul de pasăre, cimbru şi sare, se toarnă vinul şi 100 ml apă. Se coace 45 de minute.
In ulei încins, se căleşte ceapa şi, când a devenit sticloasă, se adaugă hrişcă, mazărea şi sarea. Se sotează 10 minute. Se serveşte cu copanele de gâscă.
Copane de gasca cu hrisca
Pofta buna!