Copane in sos picant
PrinteazaCopane in sos picant din: copane de pui, sare, piper alb, ulei, piure de rosii, cimbru, busuioc, ulei de masline, sos chilli, zahar, usturoi, otet balsamic, hrean, dovlecei, ardei, rosii chilli si ceapa rosie.
- 8 copane de pui
- sare
- piper alb
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 600 g piure de rosii
- cimbru
- busuioc
- 2-3 lingurite ulei de masline
- 2-3 lingurite sos chilli
- o lingura zahar
- o lingura pasta de usturoi
- 2 lingurite otet balsamic
- o lingurita hrean
pentru granitura:
- 2 dovlecei
- 4 ardei
- 300 g rosii cherry
- 2 cepe rosii
Mod de preparare:
Se curăţă copanele de pieliţe, se spală, se înţeapă pe toată suprafaţa şi se condimentează. Se încinge uleiul şi se pun copanele la prăjit. După ce s-au rumenit, se scot într-un bol, pe un prosop absorbant de bucătărie.
Piureul de roşii se toarnă într-o cratiţă şi se adaugă condimentele şi uleiul de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic până scad. Spre sfârşit, se toarnă sosul chili şi oţetul balsamic. Se amestecă uşor şi se pune peste pulpiţele rumenite.
Intre timp, se curăţă ardeii, ceapa, dovleceii, roşiile, se spală şi se taie. Se călesc în puţin ulei, cât să se înmoaie şi se potrivesc cu sare şi piper. Se servesc cu copanele.
Copane in sos picant
Pofta buna!