Copane cu legume
PrinteazaCopane cu legume din: copane de pui, piure de rosii, usturoi, paprika, zahar, cimbru, ceapa rosie, rosii, dovlecei, mango, sare de mare, piper, patrunjel si ulei de floarea soarelui.
- 8 copane de pui
- 300 ml piure de rosii
- 3-4 catei usturoi
- o lingurita paprika macinata
- o lingurita zahar
- o lingurita cimbru uscat
- 2 cepe rosii
- 4 rosii
- 2 dovlecei cu coaja verde
- un fructe mango
- sare de mare
- piper negru macinat
- o legatura patrunjel
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se spală copanele de pui şi se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie.
Se ung cu ulei şi se condimentează cu sare, cimbru, paprika şi se presară zahărul.
Se pun în tavă, se stropesc cu piureul de roşii şi 100 ml de apă caldă, se presară usturoiul mărunţit şi se bagă în cuptorul preîncălzit, la 180 °C,
Intre timp, se curăţă legumele, se spală, se taie rondele şi se călesc în puţin ulei, se condimentează cu sare şi piper.
Se iau de pe foc şi apoi se lasă 10-15 minute la cuptor. După ce s-au rumenit copanele, se scot, se aranjează pe un platou, se stropesc cu sosul picant şi aromat din tavă şi se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Se servesc cu legumele gratinate.
Copane cu legume
Pofta buna!
Like!