Copane cu paste si sos vanatoresc
PrinteazaCopane cu paste si sos vanatoresc din: pulpe de pui, concentrat de legume, paste, morcoovi, patrunjel, telina, sare, piper, dafin, otet, apa, ulei, faina, zahar, bulion.
Ingrediente:
Pulpe & paste:
- 4 pulpe de pui
- 2 linguriţe concentrat de legume
- 200 g paste făinoase scurte
Sos:
- 400 g morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 rădăcină de ţelină
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- 30 ml oţet
- 1/4 l apă
- 2 linguriţe zahăr
- 3 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 2-3 linguri bulion
Mod de preparare Copane cu paste si sos vanatoresc:
Se fierb pulpele cu rădăcinoasele rase. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se caramelizează zahărul şi se stinge cu 250 ml apă caldă. Se fierbe până se dizolvă; se lasă să se răcească.
Se toarnă peste făina călită puţin în ulei. Se adaugă rădăcinoasele pasate, dafin, oţet, bulion, sare şi piper.
Se mai fierbe 5 min.
Pofta buna!