Copane de pui gratinate cu parmezan
PrinteazaCopane de pui gratinate cu parmezan din: copane de pui, parmezan, svaiter, vin, unt, nucsoara, piper.
Ingrediente:
- 12 copane de pui
- 100 g parmezan (sau cascaval uscat)
- 100 g svaiter
- 100 ml vin alb sec
- 50 g unt
- 1 varf de cutit nucsoara rasa
- piper
Mod de preparare:
Copane de pui gratinate cu parmezan: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava.
Lasati-le sa se rumeneasca 30 de minute la cuptor, intorcandu-le pe ambele parti si stropindu-le, din cand in cand, cu grasimea din tava.
Scoateti copanele din tava, asezati-le pe un platou cate trei, in asa fel incat sa se sprijine unul pe altul. Incingeti grilul din cuptor, taiati bucati svaiterul si radeti parmezanul (sau cascavalul uscat).
Puneti pe foc intr-o tigaie de fonta branzeturile, vinul, nucsoara si piperul si amestecati incontinuu cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o compozitie omogena.
Lasati-o sa se raceasca, turnati-o, calduta, peste copane, bagati-le cateva minute la cuptor, sub gril, si serviti-le fierbinti.
Pofta buna!