Copane de pui gratinate cu parmezan

Printeaza

Copane de pui gratinate cu parmezan din: copane de pui, parmezan, svaiter, vin, unt, nucsoara, piper.

Ingrediente:

  • 12 copane de pui
  • 100 g parmezan (sau cascaval uscat)
  • 100 g svaiter
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 g unt
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • piper

 

Mod de preparare:

Copane de pui gratinate cu parmezan: Incingeti cuptorul la 210C. Puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, ungeti cu el copanele de pui si asezati-le pe o tava.

Lasati-le sa se rumeneasca 30 de minute la cuptor, intorcandu-le pe ambele parti si stropindu-le, din cand in cand, cu grasimea din tava.

Scoateti copanele din tava, asezati-le pe un platou cate trei, in asa fel incat sa se sprijine unul pe altul. Incingeti grilul din cuptor, taiati bucati svaiterul si radeti parmezanul (sau cascavalul uscat).

Puneti pe foc intr-o tigaie de fonta branzeturile, vinul, nucsoara si piperul si amestecati incontinuu cu o lingura de lemn, pana ce obtineti o compozitie omogena.

Lasati-o sa se raceasca, turnati-o, calduta, peste copane, bagati-le cateva minute la cuptor, sub gril, si serviti-le fierbinti.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.