Copane de pui cu sos iute din: copane de pui, unt, sos iute, otet, paprika. Ingrediente: 20 copane de pui 100 gr unt, topit 1 lingura sos iute 2 lingurite otet Paprika, dupa gust Mod de preparare: Dati copanele prin mix de unt topit, sos iute si otet. Asezati in tava si presarati […]
Copane de pui cu sos de smantana si vin
PrinteazaCopane de pui cu sos de smantana si vin din: unt, ulei, copane de pui, ceapa, vin alb, smantana, struguri albi, sare, piper.
- 30 g unt
- 1 lingură cu ulei
- 4 copane de pui
- 1 ceapă curăţaţă şi tăiată mărunt
- 250 ml vin alb
- 100 ml smântână
- 250 g struguri albi
- sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
Incălzeşte untul şi uleiul într-o tigaie şi aşază copanele cu faţa în jos.
Prăjeşte-le timp de 5 minute la foc mediu, până când pielea devine maronie, apoi întoarce-le şi prăjeşte-le încă 5 minute.
Scoate-le din tigaie.
Adaugă ceapa în aceeaşi tigaie şi căleşte-o timp de 5-7 minute. Adaugă copanele şi toarnă vinul.
Acoperă tigaia şi lasă să fiarbă carnea 25-30 de minute. Scoate carnea din tigaie. Fierbe sosul rămas până se reduce la jumătate.
Adaugă smântână, boabele de struguri şi asezonează cu sare şi piper negru măcinat.
Lasă să fiarbă până când sosul a mai scăzut, apoi pune carnea în tigaie.
Serveşte copanele cu sosul de smântână, vin şi boabe de struguri.
Copane de pui cu sos de smantana si vin
Pofta buna!
poate iti place si:
Copane de pui cu sos iute
Copane de pui glazurate cu gem
Copane de pui glazurate cu gem din: gem de mango, ceapa, otet, hot sauce, ulei de masline, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 2/3 ceasca gem de mango 2 linguri ceapa de tuns tocata 2 linguri otet 2 linguri hot sauce 1 lingura ulei de masline 4 copane intregi fara piele 1/2 lingurita sare 1/2 […]
Copanele de pui cu gnocchi
Copanele de pui cu gnocchi din: gnocchi, copanele de pui, cartofi, rosii, ceapa, ardei capia, patrunjel, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 100 g gnocchi 8 copănele 4 cartofi 2 roșii 2 cepe 1 ardei capia pătrunjel proaspăt cimbru uscat ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa și ardeiul se toacă mărunt și se prăjesc în […]
Pofta buna!